Deze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken. Update je browser aub!
Welk type schoen moet ik kiezen?
› Welk type schoen moet ik kiezen?
Ziet u door de bomen het bos niet meer als u in de winkel de schoenenwand bekijkt? Outdoor Center helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Wellicht bent u hoog in de bergen wel eens iemand tegengekomen op een paar gympen. Of heeft u iemand anders met stijgijzer vaste bergschoenen op een brommer door de stad zien rijden. Dit zijn duidelijke voorbeelden van het verkeerde schoeisel op het verkeerde moment. Vaak zijn verschillen tussen schoentypes niet zo voor de hand liggend. Voor veel mensen is het dan ook niet altijd duidelijk voor welke activiteit welk type schoen het beste gebruikt kan worden. Outdoor Center helpt u hier graag mee. Alle wandelschoenen zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Deze zijn verdeeld in categorieblokken zoals hiernaast te zien is. Voor elk type schoen is af te lezen waarvoor deze het beste gebruikt kan worden. Hieronder worden de categorieën nader toegelicht.

BACKPACKING: C-D
De schoenen in de backpacking serie zijn zeer technische schoenen, gemaakt van hoogwaardige en slijtvaste materialen, met veel functionele eigenschappen. De stijgijzer vaste alpine schoenen zijn geschikt voor zeer zware bergtochten, voor gebruik in gecombineerd terrein en voor ijs klimmen. Deze degelijke en robuuste bergschoenen bieden veel techniek en loopcomfort. Backpacking schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor zwaardere, eventueel meerdaagse (berg)wandelingen, huttentochten en reizen met (zware) rugzakken. Zeker bij het berg op- en aflopen met een zware rugzak, is het heel belangrijk om stabiele en ondersteunende schoenen met een stevige en gripvaste zool te dragen.

TREKKING: B
De trekking categorie wordt ook wel light backpacking genoemd. Lichtgewicht technische schoenen met een degelijke constructie en een stabiele, gripvaste Vibram zool. Schoenen uit de trekking collectie zijn uitermate geschikt voor het zwaardere en ruige werk. Door de combinatie van stabiliteit en loopcomfort zijn deze modellen daarnaast geschikt voor dagelijkse activiteiten en wandelingen op vlakker terrein. De schoenen uit de trekking collectie zijn zeer breed en universeel inzetbaar. De verschillende Vibram zolen blinken uit in demping, stabiliteit en koopcomfort, waardoor deze schoenen echt alles aan kunnen. De schoenen uit de trekking categorie zijn geschikt voor wandelingen in het vlakke Nederland tot wandelingen in het middelgebergte, eventueel met lichte bepakking.

ALL TERRAIN: A-B
In de laatste jaren zijn de all terrain (atc) modellen zeer populair geworden. Ze hebben een frisse en moderne optiek en zijn een stuk lichter dan de trekking modellen. Er zijn lage (lo) en halfhoge (mid) modellen, die beiden geschikt zijn voor zeer uiteenlopende doeleinden: vrije tijd, naar kantoor, tijdens stedentrips, bos- en asfaltwandelingen en meerdaagse wandeltochten.

ACTIVE LIFESTYLE: A
De categorie active lifestyle is te verdelen in twee collecties, outdoor fitness en travel fashion.
De outdoor fitness modellen uit de active lifestle collectie zijn ontworpen voor iedere dynamische outdoor activiteit. Als trainingsfiets- en Nordic walkingschoen of simpelweg als vrijetijd schoen is door zijn fashion gerichte uitstraling geschikt voor dagelijks gebruik. Natuurlijk beschikken deze schoenen, naast de modieuze uitstraling, over alle technische- en comfortaspecten.

TIP: Het kan zijn dat bij aankoop van een nieuw paar wandelschoenen de zolen glad zijn. Dit kan zijn veroorzaakt door resten van impregnatiemiddel (siliconen). U kunt de zolen iets ruwer maken op bijvoorbeeld een grove ondergrond door met uw schoen over een stuk grind of asfalt te lopen, waardoor het rubber weer meer grip op de ondergrond heeft.
special1 image1
Een greep uit ons assortiment