Deze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken. Update je browser aub!
Uit welke onderdelen is een schoen opgebouwd?
› Uit welke onderdelen is een schoen opgebouwd?
Schacht
De schacht van een schoen uit de trekking collectie is hoger en stabieler dan een all terrain schacht. Het leer is dikker en de schacht heeft een stevigere polstering, hetgeen stabiliteit biedt rondom de enkels.

Inlegzool
De inlegzolen in de trekking schoenen hebben een klima voetbed. Dit is gemaakt van slijtvast materiaal dat vocht opneemt. De middelste laag van het voetbed transporteert het vocht naar beneden, de onderste laag voert het vocht af via het klima systeem.

Brandzool
De brandzool is gemaakt van stevige kunststof en zorgt ervoor dat de schoen een stabiel onderwerk heeft en een goede afwikkeling biedt. De brandzool bepaalt de stijfheid van de zool en van de afwikkeling. De schacht van de schoen wordt over de leest heen 'gezwikt' en vervolgens aan de brandzool bevestigd. Hierna wordt de loopzool eronder vastgelijmd.

Loopzool
Bij de trekking schoenen is de loopzool reeds voorzien van een dempingconstructie. Deze wordt in zijn geheel aan de schacht/brandzool van de schoen gelijmd. Dit gebeurt onder hoge druk met extreme warmte, waardoor de zool goed gefixeerd zit aan het bovenwerk. Deze vorm van verlijming maakt de schoenen uit de trekking collectie verzoolbaar omdat de loopzool met de demping in zijn geheel onder de schoen uitgehaald kan worden en er een nieuwe zool onder gezet kan worden.

Schacht
De schacht van een all terrain schoen is lager en soepeler dan de schacht van een schoen uit de trekking collectie. De enkel krijgt hierdoor iets meer bewegingsvrijheid maar toch ondersteuning.

Inlegzool
De inlegzolen in de all terrain schoenen zijn zeer slijtvast en hebben een comfortabele katoenen bovenlaag. Deze bovenlaag neemt het vocht op en zorgt voor een aangenaam gevoel.

Stabilizer
In plaats van een brandzool wordt bij de all terrain schoenen een stabilizer gebruikt. Dit is een soort kunststof geraamte dat zorgt voor de juiste torsiestijfheid en afwikkeling van de zool. Deze stabilizer wordt tussen de schacht en de loopzool geplaatst, waarna de spuitzool eromheen wordt gespoten.

Spuitzool
De spuitzool is een pu laag die tussen de schacht en de loopzool wordt gespoten en zorgt voor een goede stabiele demping. Doordat de zool gespoten wordt, vormt de schacht een onlosmakelijk geheel met de tussen- en loopzool. Hierdoor zijn de all terrain schoenen niet verzoolbaar.

Loopzool
De loopzool is het onderste gedeelte van de schoen waar je op loopt. Dit is vaak de Vibram loopzool, een hoogwaardig product gemaakt van slijtvast rubber met een goede grip en frictie.
special2 image1
Een greep uit ons assortiment